Serdar Orçin’i Tanıyalım



Serdar Orçin’i Tanıyalım

Başarılı oyuncu Serdar Orçin kimdir? Hangi filmlerde oynadı. Muhteşem Yüzyıl dizisine son sezon dahil olan Serdar Orçin, Sinan Paşa rolüyle ekranlara gelecek.

Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisine dahil olup  Sinan Paşa rolünü oynayan Serdar Orçin Kimdir ? Hangi  filmlerde rol aldı?

Serdar Orçin

Serdar Orçin kimdir?

Serdar Orçin (d. 21 Ocak 1976, Bayburt, Türkiye), Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.
21 Ocak 1976 yılında Bayburt’ta doğdu. Tiyatroya Mehmed Meyazıd Lisesi Lise’sinde başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro okudu.1999 da mezun oldu. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları girdi. Oyunculuk hayatı boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları’nın yanı sıra birçok Tiyatro’da çalıştı. Çalıştığı tiyatrolar içinde İstanbul Devlet Tiyatrosu, D.A.T. production, Yayla Sanat Merkezi, Yeditepe Oyuncuları, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu vardır. İstanbul Kraliyet Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulunmuş ve ilk oyununda oynamıştır. 2000 yılından buyana yeni dönem Türk Sineması’nda birçok Sinema filminde oynamıştır. Televizyon’da Dizi filmlerdede oyunculuk yapmaktadır.

Sahip olduğu ödüller

13. Afife Tiyatro Ödülleri : Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu – Maskeliler – 2009
Antalya Altın Portakal Film Festivali : Jüri Özel Ödülü – Yazgı (film, 2001) – 2001
Ankara Uluslararası Film Festivali – Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödulü – Yazgı (film, 2001) 2001
Çasot Jüri Özel Ödülü – Yazgı (film, 2001) – 2001
Sadri Alışık Ödülleri : Umut Veren Oyuncu Ödülü – Yazgı (film, 2001) 2002

Rol aldığı tiyatro oyunları

Kösem Sultan : Turan Oflazoğlu – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2013
Alemdar (oyun) : Orhan Asena – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2011
Maskeliler : Ilan Hatsor – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2009
Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008
Hastasıyız : İstanbul Kraliyet Tiyatrosu – 2007
Lüküs Hayat : Ekrem Reşit Rey \ Cmal Reşit Rey – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2005
Kantocu : Haldun Dormen – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2005
Candan Can Koparmak : Orhan Asena – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2004
3.Richard : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
Othello : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2002
Schwayk İkinci Dünya Savaşında : Bertelt Brecht – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Kalbin Sesi : Peter Shaffer Hadi Çaman Tiyatrosu – 2001
Kafkas Tebeşir Dairesi : Bertolt Brecht – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Barışa Şans Verin : Can Doğan – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Oz Büyücüsü : Lyman Frank Baum – MSM Oyuncuları – 2000
Atatürk ve Çocuk : İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1999
Çevreci Prens : Fikret Yayan – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1999
Düşler Sirki : Ümran İnceoğlu – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
İsli Sisli Pis Puslu : V. Ludwing \ R. Lücker – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Hbabam Sınıfı (oyun) : Rıfat Ilgaz – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Sokağa Çıkma Yasağı : Civan Canova – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1997
Sabaha Az Kala : Neşe Erçetin Atakan – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Sihirli Kitap : Nesrin Kazankaya
Atlarıda Vururlar : Horace McCoy – 1997
Fil Hamdi : Aziz Nesin – MSM Oyuncuları – 1997
Kadı (Oyun) : Ülkü Tamer – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1996

Filmografisi
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 2012-2013 – Barbaros
Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 – 2013 – Onbaşı Sami
Devrimden Sonra – 2011
Mükemmel Çift Rafet Dereci
Haneler 2009
Ölüler 2008
Ali’nin Sekiz Günü 2008 Ali
Barda 45
Yolda / Rüzgar Geri Getirirse 2005 Sedat
Tombala 2005
Gümüş (dizi) 2005 Onur
Hayalet 2004 Yusuf
Bekleme Odası 2003 Kerem
Mühürlü Güller 2003 Esat
Abdülhamit Düşerken 2002 Mustafa Kemal
Gülbeyaz 2002 Tahir Demiroğlu
Sır Çocukları 2002 Ziya
Yazgı (film, 2001) Musa
Köçek 2000
Artık Çok Geç 2000 Karslı
Üçüncü Sayfa 1998 Ev Sahibinin



Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir